Rakastan suklaata! Onnekseni raaka-kaakaota saa suomesta tätä nykyään jo joka muodossa. Sitä on hyvä syödä jo sen lukuisien terveysvaikutusten takia. Raaka-kaakao on yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista. Sen käyttöehkäisee mm. sydän-ja verisuonitauteja ja se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa sekä roppa kaupalla enemmän luonnollisia entsyymejä ja antioksidantteja kuin tavallinen kaakaojauhe! Entsyymit ja antioksidantit pitävät meidät terveinä, nuorekkaina ja kauniina. Antioksidantit mm. estävät kehoa happamoitumasta liikaa. Jopa 10% raaka-kaakaon painosta on antioksidantteja ja se on huippu lähde mm. magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, sinkille sekä kuparille ja se sisältää myös runsaasti kuituja.
Samettine raakasuklaamousse kahdelle
2rkl Chian siemeniä
1,5rkl Carob-jauhetta
1rkl Raaka-kaakaojauhetta
1rkl Agave-siirappia käytä enempi jos haluat makeampaa
4 Taatelia liotettuna
1rkl Smoothie mix-jauhetta ( Cocovi)
1rkl Neitsyt kookosöljyä
ripaus laatusuolaa
Vettä
Koristeluun pecan-pähkinöitä ja raaka-kaakaonibsejä
Valmista Chia-hyytelö lisäämällä siemenet 2,5dl:aan vettä ja turvota 30 min. Sekoita välillä jotta siemenet hyytelöityvät tasaisesti. Huuhtele cashewt. Laita kaikki ainekset blenderiin, kookosöljyä lukuunottamatta. Vettä vain sen verran että saat moussemaisen koostumuksen. Lisää lopuksi kookosöljy juoksevana. Jos kookosöljysi on kiinteää, lämmitä se varovaisesti vesihauteessa. Pyöräytä vielä muutama kierros blenderissä. Koristele ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti