sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Piparkakkutryffelit

Rakastan joulun odottamista kynttilän valossa ja glögin tuoksussa. Näinä hämärinä iltoina on aikaa valmistella mieleisiäni jouluherkkuja. Perinteiset reseptit muuntautuvat hieman terveellisemmiksi meidän keittiössä sillä joulunmakua saa helposti luotua myös raakaruokaan. Yksi mieli keinoistani on aromikkaan luomu piparkakkumausteen käyttö.

Cocovi lähetti minulle paketin josta löytyi heidän raaka-aineitaan ja haaste osallistua heidän kilpailuun. Aiheena jälkiruoka tai välipala. Kriteereinä mm terveellisyys, vaivattomuus ja tietenkin maku!

Itse tartuin tähän haasteeseen ilomielin ja työn tuloksena syntyikin jumalaisen maukkaat piparkakku-tryffelit. Rehellisyyden nimissä nämä upposi jälkiruokana, iltapalana ja taisi sitä muutama mennä aamupalanakin mutta mikäs siinä koska nämä ovat täyttä ravintoa.
Meidän perheessä näitä tarjoillaan joulupöydässä sen perinteisen konvehtirasian sijaan. Tryffeleitä on myös kiva valmistaa lahjaksi läheisille!
Kilpailu lähtee pian pyörimään ja otan enemmän kuin mielelläni ääniänne vastaan. Sen voitte tehdä vaivattomasti täällä. Tällä ohjeella tulee noin 12 suurta tryffeliä tai 18 vähän pienempää.


Piparkakkutryffelit

1pss Yogi Tea Classicia
2dl   vettä
2rkl  chia siemeniä
16kpl taatelia
1dl    manteleita
1dl   hasselpähkinöitä
2rkl  lucumaa
2rkl  raakakaakaojauhetta
4rkl  neitsyt kookosöljyä
1,5tl-2tl piparkakkumaustetta (maun mukaan)
ripaus kalaharin suolaa
raakakaakao nibsejä


Kiehauta vesi ja hauduta tee. Jäähdytä tee ja lisää 1,5dl:n chiasiemenet. Jätä 1/2 dl odottamaan. Anna siementen turvota reilu 5min, muutaman kerran sekoittaen.

Itse käytin monitoimikonetta mutta nämä valmistuu myös tehosekoittimella. Sitä käyttäen on helpompi lisätä kaikki ainekset kerralla koneeseen. Itse pidän enemmän että koostumukseen jää pientä sattumaa.

Lisää pähkinät sekä mantelit monitoimikoneeseen ja surauttele s-terällä pieniksi muruiksi.
Lisää sitten taatelit ja anna koneen laulaa niin että ne sekoittuvat hyvin muruihin.
Lisää mausteet, chiasiemenet sekä juokseva kookosöljy. Saat sen sulatettua helposti kuumassa vesihauteessa, älä kuitenkään kiehuvassa vedessä jotta ravintoaineet säilyvät.
Anna s-terän pyörittää seos tasaiseksi, lisää tarvittaessa loppu teevesi. Seos saa jäädä melko löysäksi niin että saat pyöritettyä siitä palloja.
Kuorruta tryffelit nibseillä, pyöräytä pallerot niissä.
Siirrä tryffelit jääkaappiin ja anna kovettua noin kaksi tuntia. Nauti kaverina kuppi kuumaa glögiä!

3 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa. Olemmepa saman oloisia pallosia tehneet, sisältö vain vähän eri. Erittäin hyvältä kuulostavat nämäkin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä pieni hengähdystauko tuntui hyvältä ratkaisulta :): Täytyypä käydä tutustumassa sinun tekeleisiin. Tällä tyylillä on niin helppo loihtia superia suupalaksi!

    VastaaPoista
  3. These look delicious! I might have to try them as a Christmas dessert this year. Thank you for the idea and the recipe.

    VastaaPoista