keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Red HOT chili peppers


Mitä mausteisempaa sen parempaa, ainakin jos minulta kysytään. No tämä menee minulla hivenen kausittain mutta tällä hetkellä se todellakin on päällä. Himoitsen mausteita, etenkin chiliä. Aloitan aamuni tujulla chiliraakakaakaolla jonka jälkeen tämä tulinen mauste löytää tiensä lautaselleni lähes joka muodossa.





Kävimme perheen kanssa hiljattain eräässä aasialaisessa ravintolassa jossa oli tarjolla aivan tajuttoman hyvää salaattia. Tämä kyseinen ateria laukaisikin chilihimoni valloilleen. Pakko oli yrittää kopioida tekele ja kyllä se kieltämättä aika hyvin alkuperäistä muistuttaakin. Olen joka tapuksessa hullaantunut tähän salaattiin niin paljon että se on jo usean viikon ollut keittiömme vaki vieras.


    Salaatti aasialaisittain
  • noin 15cm pala purjoa
  • 1 kesäkurpitsa tai kurkku
  • korianteria reilusti
  • chilin palkoja maun mukaan
  • vuonankaalia reilu kourallinen
  • 1rkl hunajaa
  • tamaria tai soijaa
  • pala inkivääriä
  • laadukasta oliiviöljyä tai vastaavaa

Pese kaikki tykötarpeet. Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja tee ohuita viipaleita hieman viistosti leikaten. 
Paloittele purjo ohuiksi renkaiksi. Silppua korianteri ja sekoita kesäkurpitsaan&purjoon. Lisää vuonankaali sekä inkivääri silppu. Leikkaa viimeisenä chilinpalkot ohuiksi renkaiksi.
Lorauta sekaan reilu kaato öljyä sekä soijaa. Lisää vielä juokseva hunaja ja pyöräytä kaikki hyvin sekaisin. Muista pestä kätesi HUOLELLISESTI sen jälkeen kun olet käsitellyt chiliä. Chili silmässä ei ole meinaan kovin mielyttävä tunne, nim. kokemusta löytyy!
Anna mausteiden tasaantua hetki ja nauti.







3 kommenttia:

  1. Rakastan itsekin aasialaisia tulisia makuja salaateissa. Herkulliselta vaikuttava ohje. Minulla myös tulisen kaipuuta ilmenee ajoittain, varsinkin näin viileään vuodenaikaan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä Outi,se on tämä talviaika joka myös minulla on chilin suurkulutuksen aikaa. Hunajan tilalla sopisi hyvin myös vaahterasiirappi, tosin ehkä vähän vähemmän riittäisi.. Mutta herkullista on takaan sen :).

    VastaaPoista
  3. Salaatti kuulostaa tosi hyvältä! Minullakin talvella on selkeästi suurempi lämmittävien mausteiden tarve ja himoitsen chiliä, inkivääriä ja tulista currya.

    VastaaPoista