Valmis kakku |
Appelsiini-suklaakakku
kakkupohja:
2dl manteleita
1dl cashewpähkinää
8 viikunaa
1rkl agavea tai hunajaa
1tl luonnon vaniljaa
2rkl kookosöljyä
1,5rkl lucumajauhetta
2rkl carobjauhetta
ripaus laatu suolaa kuten kalaharin tai himalaja
1/4tl muskottipähkinää
Aloita liottamalla viikunoita muutama tunti. Kun olet liottanut ne, kaada vesi pois ja huuhtele puhtaalla vedellä. Laita mantelit sekä pähkinät kahvimyllyyn ja jauha mahdollisimman hienoksi. Jos et omista kahvimyllyä, monitoimikoneen s-terällä saa pientä rouhetta joka toimii myös. Lisää viikunat ja pyöräytä ne tasaiseksi sekaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää mukaan ja samalla myös loputkin raaka-aineet. Anna koneen pyörittää seoksesta tasainen massa.
Painele tämä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, omani halkaisia on 20cm. Siirrä jääkaappiin odottamaan ja valmista täyte.
täyte:
70g raakakaakaovoita
3rkl kookosöljyä
50g kuivattuja karpaloita (sokeroimattomia)
3rkl agavea
1prk maustamatonta yosa- kaurajugurttia
1tl luonnon vaniljaa
2 luomu appelsiinin kuori
raaka-kaakao nibsejä
Silppua karpalot pieniksi paloiksi. Sekoita ne yosan sekaan. Lisää agave ja vanilja. Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy varovasti vesihauteessa. Sekoita ne yosa seoksen joukkoon. Laita valmis seos kakkupohjan päälle. Koristele kaakao nibseillä ja raastetulla appelsiinin kuorella. Anna jähmettyä jääkaapissa usea tunti. Itse annoin olla viisi tuntia. Tarjoile hyvässä seurassa ja nauti luvan kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti