Raaka pastailu on helppoa ja nopeaa. Käytä mielikuvista, variaatioille on tilaa, kermaisista tomaattipohjaisiin jne... Pähkinöista ja siemenistä saa tehtyä pastoihin hyvän lihan tai juuston korvikkeen. Porkkanalla sekä kesäkurpitsalla on helppo aloittaa, ne toimivat "pastana" täydellisesti. Itse suosin myös palsternakkaa joka vaatii vähän enemmän työstämistä sen koostumuksen takia. Keitän usein täysjyväpastaa raakaversion kaveriksi koska etenkin urheileva mieheni kaipaa usein "lisäpolttoainetta". Rohkeasti vaan yhdistelemaan mieleisiäsi aineksia. Raakakokkailu on parhaimmillaan kun antaa mielikuvituksen laukata ja tehosekoittimen laulaa!
Valmis annos |
Aloita valmistamalla pasta. Käytin tällä kertaa porkkanaa. Suikaloi porkkanat perunankuorijalla tai vaikka juustohöylällä. Lisää sekaan ripaus laadukasta suolaa kuten kalaharinsuolaa, tilkka oliiviöljyä sekä tuoretta timjamia. Sekoita käsin ja jätä muhimaan.
3 keskikokoista tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1/2 punasipuli
1tl agavea
1 pienehkö porkkana
5 aurinkokuivattua tomaattia (käytin öljyyn säilöttyjä)
1tl oreganoa kuivattuna
suolaa
pippuria
chiliä
cayenne pippuria
vettä
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä vettä vain sen verran että saat pyöräytettyä kastikkeen. Kastike saa jäädä aika paksuksi. Lopuksi lisää mausteet makusi mukaan.
Pähkinäliha
1,5dl saksanpähkinöitä
1tl agavea
3kpl aurinkokuivattua tomaattia (kuivia)
1rkl oliiviöljyä
1tl kuivattua oreganoa
1/2tl paprikamaustetta
ripaus mustapippuria myllystä sekä suolaa
Liota pähkinöitä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, näin elimistösi voi hyödyntää ravintoaineet tehokkaammin. Jos käytät kuivia aurinkokuivattuja tomaatteja, liota näitä myös muutama tunti. Huuhtele pähkinät sekä tomaatit.
Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja rouhenna s-terällä jauhelihamaiseksi. Lisää loput ainekset ja pyöritä kunnolla. Sekoita "liha" käsin tomaattikastikkeeseen. Kokoa annokset ja koristele vielä purjolla sekä iduilla. Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti