torstai 5. huhtikuuta 2012

Parasta pääsiäiseksi

Pääsiäinen on minulle hiljentymisen sekä puhdistautumisen aikaa. Tänäkin vuonna aion pitää huolen siitä että minulla on aikaa levätä ja rauhoittua. Puhdistautuminen näkyy niin keittiössämme kuin liikunnassani. Ennen varsinaista juhlapäivää on hyvä varata kaappiin puhdistavia kasviksia kuten mansikoita jotka poistavat myrkkyjä kehostamme. Suosi luomua, sillä etenkin mansikat sisältävät hurjasti torjunta-aineita. Päärynät ja kesäkurpitsa ovat myös loistavia kuonanpoistajia, jälkimmäinen myös aktivoi aivotoimintaa sekä parantaa keskittymiskykyä. Pyri harjoittamaan liikuntaa joka tukee puhdistautumista, esimerkiksi joogaa. Joogassa tehdään paljon kiertoliikkeitä joilla on detox vaikutus. Tämä saattaa aiheuttaa päänsärkyä joka tarkoittaa vain että kuona-aineet ovat liikkeellä.

Valmis kakku
Itse juhlana, 1.pääsiäispäivänä on aika kuitenkin herkutella. Tänä vuonna meillä tehdään ihana appelsiini-suklaakakku ja mikä parasta, tämä kakku on paljon ravintorikkaampi kuin se perinteinen versio. Alkuperäinen resepti on peräisin Okariinalta täältä. Hieman muokkaamalla siitä syntyi seuraava.

Appelsiini-suklaakakku


kakkupohja:

2dl     manteleita
1dl     cashewpähkinää
8        viikunaa
1rkl    agavea tai hunajaa
1tl      luonnon vaniljaa
2rkl    kookosöljyä
1,5rkl lucumajauhetta
2rkl    carobjauhetta
ripaus laatu suolaa kuten kalaharin tai himalaja
1/4tl   muskottipähkinää

Aloita liottamalla viikunoita muutama tunti. Kun olet liottanut ne, kaada vesi pois ja huuhtele puhtaalla vedellä. Laita mantelit sekä pähkinät kahvimyllyyn ja jauha mahdollisimman hienoksi. Jos et omista kahvimyllyä, monitoimikoneen s-terällä saa pientä rouhetta joka toimii myös. Lisää viikunat ja pyöräytä ne tasaiseksi sekaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää mukaan ja samalla myös loputkin raaka-aineet. Anna koneen pyörittää seoksesta tasainen massa.
Painele tämä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, omani halkaisia on 20cm. Siirrä jääkaappiin odottamaan ja valmista täyte.


täyte:

70g   raakakaakaovoita
3rkl   kookosöljyä
50g   kuivattuja karpaloita (sokeroimattomia)
3rkl   agavea
1prk  maustamatonta yosa- kaurajugurttia
1tl     luonnon vaniljaa
2       luomu appelsiinin kuori
raaka-kaakao nibsejä


Silppua karpalot pieniksi paloiksi. Sekoita ne yosan sekaan. Lisää agave ja vanilja. Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy varovasti vesihauteessa. Sekoita ne yosa seoksen joukkoon. Laita valmis seos kakkupohjan päälle. Koristele kaakao nibseillä ja raastetulla appelsiinin kuorella. Anna jähmettyä jääkaapissa usea tunti. Itse annoin olla viisi tuntia. Tarjoile hyvässä seurassa ja nauti luvan kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti