perjantai 27. huhtikuuta 2012

Pasta Bolognese, raakana kiitos.

Monen Suomalaisen kodin arkiruokiin kuuluu pasta bolognese. Helppoa ja nopeaa, myös lasten suosikki. Itse pidän paljon sen raaka versiosta jota meillä syödään usein. Tämä ei nujerra sinua sohvalle loppu illaksi kuten perinteisen pasta-annoksen jälkeen saattaa käydä.

Raaka pastailu on helppoa ja nopeaa. Käytä mielikuvista, variaatioille on tilaa, kermaisista tomaattipohjaisiin jne... Pähkinöista ja siemenistä saa tehtyä pastoihin hyvän lihan tai juuston korvikkeen. Porkkanalla sekä kesäkurpitsalla on helppo aloittaa, ne toimivat "pastana" täydellisesti. Itse suosin myös palsternakkaa joka vaatii vähän enemmän työstämistä sen koostumuksen takia. Keitän usein täysjyväpastaa raakaversion kaveriksi koska etenkin urheileva mieheni kaipaa usein "lisäpolttoainetta". Rohkeasti vaan yhdistelemaan mieleisiäsi aineksia. Raakakokkailu on parhaimmillaan kun antaa mielikuvituksen laukata ja tehosekoittimen laulaa!


Valmis annos

Aloita valmistamalla pasta. Käytin tällä kertaa porkkanaa. Suikaloi porkkanat perunankuorijalla tai vaikka juustohöylällä. Lisää sekaan ripaus laadukasta suolaa kuten kalaharinsuolaa, tilkka oliiviöljyä sekä tuoretta timjamia. Sekoita käsin ja jätä muhimaan.


                                                     
Tomaattikastike

3    keskikokoista tomaattia
1    valkosipulinkynsi
1/2 punasipuli
1tl  agavea
1    pienehkö porkkana
5    aurinkokuivattua tomaattia (käytin öljyyn säilöttyjä)
1tl  oreganoa kuivattuna
suolaa
pippuria
chiliä
cayenne pippuria
vettä
                                                                                 


Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä vettä vain sen verran että saat pyöräytettyä kastikkeen. Kastike saa jäädä aika paksuksi. Lopuksi lisää mausteet makusi mukaan.


Pähkinäliha           

1,5dl    saksanpähkinöitä
1tl        agavea     
3kpl     aurinkokuivattua tomaattia (kuivia)
1rkl      oliiviöljyä
1tl        kuivattua oreganoa
1/2tl     paprikamaustetta
ripaus mustapippuria myllystä sekä suolaa


Liota pähkinöitä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, näin elimistösi voi hyödyntää ravintoaineet tehokkaammin. Jos käytät kuivia aurinkokuivattuja tomaatteja, liota näitä myös muutama tunti. Huuhtele pähkinät sekä tomaatit.
Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja rouhenna s-terällä jauhelihamaiseksi. Lisää loput ainekset ja pyöritä kunnolla. Sekoita "liha" käsin tomaattikastikkeeseen. Kokoa annokset ja koristele vielä purjolla sekä iduilla. Bon appetit!                                       









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti