torstai 3. toukokuuta 2012

Eksoottinen salaatti

Tuntuuko olosi tukalalta vapun jälkeen? Tuliko syötyä epäterveellisesti? Ehkäpä haluat jotain kevyttä ja raikasta, kuten eksoottista salaattia..

Aurinkoinen kevätpäivä, aamu jooga, ulkoilu sekä maukas salaatti. Näillä eväillä on hyvä palata takaisin arkeen.
Lähi kaupastamme tarttui mukaan kasa hedelmiä. Jätin tällä kertaa väliin minulle joka päiväisen banaanin ja päätin kokeilla pitkästä aikaa pitahayaa sekä passionhedelmää joka tunnetaan myös nimellä kärsimyshedelmä.
Kaunis pitahaya

Kevät on värien aikaa. Luonto alkaa hiljalleen vihertää ja ihmiset pukeutuvat kirjavammin. Kevät näkyy myös lautasellani. Entistä enemmän satsaan värikkyyteen, sitä saan helposti eksoottisilla hedelmillä.
Yllätä kumppanisi iloisesti tällä salaatilla ja tarjoa se aamulla vuoteeseen!

Eksoottinen aamunavaus

Kahdelle:

1       pitahaya
1       passionhedelmä
1       kiwi
1       avocado
1       lime
250g kirsikka-/mini luumutomaatteja
reilusti basilikaa
alfa alfan- tai mungpavun ituja
saksanpähkinöitä

Pese hedelmät sekä kasvikset huolellisesti. Lohkota pitaya niin että sisus on helppo lusikoida, kuorta ei tule syödä. Purista kiiwin sisältö kuorestaan ja nypi käsin paloiksi. Halkaise tomaatit, paloittele avocado ja sekoita kaikki keskenään. Lisää reilusti ituja sekä tuoreita basilikan lehtiä. Purista limen mehu salaatin päälle. Halkaise passionhedelmä ja lusikoi molemmat puolikkaat annokseen. Rouhi vielä muutama saksanpähkinä ja salaattisi on valmis.
Tarjoile välittömästi ja nauti rauhassa. Tämän takia kannattaa laittaa herätyskello soimaan vaikka puoli tuntia aiemmin jos aika ei muuten riitä. Hyvä aloitus päivään, onhan aamiainen päivän tärkein ateria!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti