tiistai 8. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi- Linssikeitto uuteen uskoon

Linssikeitto ajaa meillä ns. "pikaruoan" virkaa, teen sitä usein ison kattilallisen. Aikataulut kun eivät aina mene yksiin on tästä helppoa ja nopeaa lämmittää annos. Se käy meillä hyvin vaivatta ilman mikroakin. Liian usein keittoa kuitenkin jää yli ja bioastian sijaan haluan keskittyä sen "uusio käyttöön". Pidän paksuhkosta keitosta ja jääkaapissa se vielä jämäköityy entisestään jolloin sen koostumus on lähempänä muhennosta. Siitä saa vallan hyvin lisukkeen vaikka quinoalle tai täytteen kasviksille. Eilen meillä valmistui keiton jämillä täytetyt paprikat. Lisäksi jääkaapissa lojui pitkään kaalin palanen josta sain maukkaan lisukesalaatin. Vóila ja illallinen oli hetkessä katettu!

Kaalisalaatti


pala keräkaalia noin 200-300g
pieni omena 1kpl
sinappia 2rkl
omenaviinietikkaa 1rkl
luomu soijaa 1tl
ripaus laatu suolaa ja pippuria




Suikaloi kaali ja omena ohuiksi siivuiksi. Valmista marinaadi sekoittamalla loput ainekset keskenään. Lisää se sitten kaalin ja omenan joukkoon. Anna maustua noin puoli tuntia.
Halkaise paprikat kahtia ja täytä linssikeitolla. Oma keittoni sisälsi punaisten linssien lisäksi ainakin valkosipulia, fenkolia, palsternakkaa ja porkkanaa sekä luomu tomaattisosetta. Olin maustanut sen meksikolaisittain. Itse söin ne kypsentämättöminä mutta jos kaipaat lämmintä ruokaa, laita paprikat hetkeksi uuniin. Koristelin aterian vielä rucolalla ja oliiviöljyllä...Hyvää oli !











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti