perjantai 11. toukokuuta 2012

Rakkaudella äideille

Tänä vuonna saan juhlistaa ihka ensimmäistä äitienpäivääni : )  :). Päivä tulee olemaan ikimuistoinen. En odota fanfaareja tai muita suitsutuksia vaan ihanan rentoa päivää rakkaitteni kanssa. Pidän traditioista ja nyt onkin oiva syy aloittaa oma sellainen. Ulkoilu on aina hyvästä ja toimii vuodenajasta riippuen joten sään suosiessa suuntaamme perhe kävelylle kaivopuistoon.

Oleellisena osuutena päivään kuuluu myös herkuttelu eli on aika leipoa juhlallinen kakku. Lähi kauppaamme oli jo saapunut luomu mansikoita ja päätinkin heti tehdä koeversion kakusta ennen virallista juhlaa. Siitä syntyi taivaallinen! Tätä syödessä makunystyröitä hivellään mitä kauneimmalla tavalla, tajunnan räjäyttävä vaikutus todellakin saavutettiin. Onnekseni saan vielä leipoa toisen samanlaisen ja ennen kaikkea syödä sen! Sokeriton Valkosuklaa-mansikkakakku äideille..


Pohja


saksanpähkinöitä  1dl
cashewpähkinöitä 1dl
auringonkukansiemeniä 1dl
kuivattuja taateleita 20kpl
psyllium-jauhetta 1tl
hunajaa 1rkl
neitsyt kookosöljyä 1/5dl
luonnon vaniljaa 1/2tl
ripaus kalaharin suolaa








Jauha pähkinät sekä siemenet jauheeksi. Ravintoarvoltaan parhaan tuloksen saat jos liotat ne ensin ja kuivattelet kuivurissa.
Siirrä jauhot monitoimikoneeseen, lisää taatelit ja pyöräytä s-terällä kunnolla sekaisin. Lisää loput aineet lukuun ottamatta kookosöljyä. Pyöräytä taas koneella muutama kierros. Sulata kookosöljy varovasti vesihauteessa, lisää se seokseen ja hurruttele koneella hyvin sekaisin.
Vuoraa irtokakkupohja leivinpaperilla ja painele taikina sormin. Taikina saa nousta reunoille noin 3cm. Tämän jälkeen siirrä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.


Täyte

cashewpähkinöitä 2,5dl
lucumaa  1rkl (reilu)
hunajaa  3rkl
luonnon vaniljaa 1tl
neitsyt kookosöljyä 3/4dl
vettä

Lisäksi rasia mansikoita ja kourallinen saksanpähkinöitä
Suklaakastike: hunajaa, cayannea sekä carob-jauhetta




 Liota pähkinöitä yön yli, itse liotin 6h. Huuhtele ne ja laita tehosekoittimeen. Lisää vettä noin puoli desiä, ehkä vähän alle. Tee seoksesta samettista. Laita mukaan loput aineet lukuun ottamatta kookosöljyä ja pyöräytä. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Lisää se sitten joukkoon ja sekoita koneella vielä muutama kierros. Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle. Lisää päälle mansikat ja nosta jääkaappiin ainakin 3tunniksi.




Koristelin kakun suklaakastikkeella ja saksanpähkinöillä. Liota pähkinöitä vähintään nelja tuntia ja anna kuivahtaa hetki. Valmista suklaakastike hunajasta ja carob-jauheesta, lisää ripaus cayanne-pippuria. Sekoita kaikki ainekset keskenään voimakkaasti vatkaten kunnes kastike on juoksevaa. Pyöräytä pähkinät kastikkeessa ja ripottele kakulle. Käytä vielä loppu suklaa nauhamaiseen koristeluun. Saat tehtyä sen valuttamalla lusikankärkeä pitkin.


Onnea äideille!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti